Blaasontsteking bij Seks

Seks is een van de grootste veroorzakers van blaasontsteking. Het is namelijk zo dat de bacterie op deze manier gemakkelijk en dichtbij de plasbuis kan komen en zich hier kan gaan nestelen. Het is dus belangrijk dat er goede hygiëne wordt toegepast bij seks. Ook is het belangrijk dat je na de seks naar de wc gaat om te plassen, ook al voel je geen drang om te plassen.

Het komt vaak voor dat je blaasontsteking krijgt na de seks met een nieuwe partner bijvoorbeeld. Het kan zijn dat je dan nog niet gewend bent aan de bacteriën die jouw nieuwe partner met zich meedraagt, terwijl je hier wel gewend aan was bij je oude partner. Je lichaam zal hier dus aan moeten wennen. Je hoeft dus niet meteen bang te zijn als je een blaasontsteking oploopt.

Kan ik Seks hebben met een Blaasontsteking?

Een blaasontsteking is niet erg ontspannen je sekt hebt. Het kan zijn dat je door de penetratie steeds het gevoel krijgt dat je naar de wc moet. Maar buiten dat het lastig kan zijn kun je wel gewoon seks hebben. Alleen is het verstandig om daar na gelijk proberen te plassen, zodat je direct alle bacteriën zult uit plassen. Dit voorkomt een zwaardere blaasontsteking.

Hoe Voorkomen van een Blaasontsteking bij Seks?

Als je nog geen blaasontsteking hebt, maar je wilt deze wel voorkomen tijdens de seks. Want een blaasontsteking word meestal altijd veroorzaakt als gevolg van seks. Kun je het beste ook na de seks gelijk gaan plassen. Probeer je blaas goed leeg te plassen! Op deze manier spoel je je urine buis schoon en kunnen de bacteriën niet blijven zitten. Hiermee voorkom je gemakkelijk een blaasontsteking.

Als 2de tip is het goed om je geslachtsdeel na de seks met water schoon te spoelen. Doe dit enkel en alleen met water, was het niet met zeep of iets dergelijks! Want dit kan te agressief zijn en meer slecht doen dan goed.

Blaasontsteking symptomen

Het meest belangrijke symptoom bij blaasontsteking is dat je vaker zal moeten plassen. Je zult hierbij pijn kunnen hebben. Dit komt vaak voor bij een blaasontsteking die zich verder doorzet. Daarbij kun je ook pijn krijgen in je onderbuik, steken krijgen in de zij en last krijgen van je rug. Als je vermoedt dat je blaasontsteking zou kunnen hebben is het belangrijk om een arts te raadplegen. Zo kun je urine inleveren. De urine zal worden getest op bacteriën. Blaasontsteking wordt namelijk veroorzaakt door een bacterie, en deze zal aangetroffen worden in de urine.

Vervolgens zul je van jouw huisarts een antibiotica kuur meekrijgen. Deze zul je zorgvuldig moeten nemen. Als je dit niet doet heb je kans dat de bacterie hardnekkig genoeg is om de blaasontsteking door te zetten. Neem de antibiotica op tijd en vergeet het niet. Daarbij is het belangrijk om genoeg te drinken. Het liefste water of thee om het lichaam goed te reinigen. Ook cranberrysap schijnt erg goed te zijn om blaasontsteking te laten verdwijnen. Over het algemeen helpen zure sappen het beste om minder last te krijgen.

Op tijd handelen

Zoals eerder gezegd, raadpleeg je arts op tijd! Een blaasontsteking kan namelijk doorzetten en dit kan ervoor zorgen dat je nierbekkenontsteking krijgt. Hierbij krijg je pijn in je zij en rug en kun je plotseling hoge koorts krijgen. Je krijgt rillingen en zal misselijk worden. Ook hiervoor is antibiotica, maar je wilt natuurlijk geen nierbekkenontsteking oplopen. Je zult je hierbij namelijk veel zieker voelen dan bij een ontsteking van de blaas.

2 reacties op “Blaasontsteking bij Seks

  1. Heb een vraag ik heb nu al een jaar sex met de zelfde patner ma nu pas heeft ze blaasontsteking gekregen kan dat nu na 1 jaar sex tehebben met haar .?

  2. Hallo Kor,
    Een blaasontsteking is absoluut geen SOA en krijgt men echt niet alleen door sex te hebben.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *